Geamuri termopan

Care sunt avantajele geamurilor termopan?

La casă sau la bloc geamurile termopan rămân cea mai bună alegere dacă vrem o eficienţă energetică superioară şi o izolare cât mai bună, mai ales iarna. Un geam termopan este format din două foi de sticlă care sunt lipite perimetal cu ajutorul unei baghete din aluminiu, sigilanţii fiind membrane cauciucate. Se păstrează transparenţa, izolarea e incomparabilă dacă ne gândim la geamurile normale cu rama din lemn. Sticla din geamuri termopan poate fi şi ea trasă sau float, cea trasă fiind de o calitate mai slabă şi cu multe deficienţe de calitate şi deformări.

Înlocuirea lemnului cu PVC-ul termopanelor înseamnă şi o rezistenţă mai mare în timp şi mai multe opţiuni cromatice atunci când vrem să obţinem un aspect deosebit al termopanelor montate.

Beneficii geamuri termopan

Geamurile termopan oferă o mulţime de avantaje celor care le achiziţionează. În primul rând avem întreţinere foare simplă. O cârpă şi soluţii clasice de curăţare pentru geamuri şi ai toate geamurile din casa curate, inclusiv ramele. Nu e nevoie să le vopseşti, să întreţii vopseaua, să întreţii lemnul. Doar ştergi cu o cârpă umedă şi ai terminat curăţenia.

Geamurile din termopan nu putrezesc, nu se deteriorează, rezistă la distorsiuni, culoarea nu se schimbă pe toată durata de viaţă şi nu e nevoie să intervii asupra lor. Chiar dacă ai montat termopane ieftine, care au calitate la fel de bună precum unele clasice, dar izolaţia e excelentă, le vei putea folosi fără nicio problemă ani întregi-uzura fizică este aproape insesizabilă dacă le întreţii corect.

Cu astfel de geamuri de calitate reduci şi pierderile de căldură, ai ceva mai răcoare în casă vara dacă ai şi sticlă tip float. Plus că ai un raport calitate-pret excelent dacă ne gândim la preţurile practicate pentru geamuri din aluminiu şi din lemn. Cu întreţinere corectă şi investiţia în geamuri de calitate încă de la început vei avea cel puţin 60 de ani la dispoziţie să le foloseşti fără nici cea mai mică problemă.

Dacă doreşti să ai izolare şi mai bună investeşti în rulouri exterioare pentru termopane, pe care le poţi monta imediat la exterior şi îţi poţi asigura şi intimitate mai bună, dar şi o casă mai răcoroasă pe toată perioada verii. Rulourile exterioare îţi vor proteja şi termopanele de condiţiile atmosferice mai deosebite, întreţinerea va fi mult mai simplă, iar durata de viaţă a acestora va fi extinsă, astfel că nu va fi nevoie prea curând să aplezi la o firmă de reparatii termopane. Cu rulourile exterioare schimbi complet aspectul locuinţei şi îi poţi mări valoarea, plus că ai şi confortul necesar pentru o viaţă lipsită de griji cât te afli în locuinţa ta. Plase de insecte se pot monta chiar dacă avem sau nu rulouri exterioare.

Vestea bună este ca geamurile termopan din PVC sunt şi reciclabile 100%, profilurile PVC garantează un nivel de poluare scăzut, mediul e protejat şi tu eşti mulţumit că ai şi izolare excelentă fără să faci rău mediului înconjurător. Consumul de energie din timpul fabricaţiei lor este mult mai mic decât în cazul altor opţiuni de pe piaţă.

Cum se calculează corect preţul unor geamuri termopan?

Acum că ai aflat avantajele unor geamuri termopan poate te întrebi cum afli preţul corect mai uşor înainte de comandă. Răspunsul e foarte simplu: foloseşti calculatorul de termopane. Instrumentul de calcul on-line e cea mai simplă modalitate de estimare a costurilor. Măsurătorile trebuie să fie însă unele corecte, aşa că ar fi bine să chemi pe cineva cu experienţă sau să te documentezi şi să citeşti ghidurile de măsurare pentru termopane.

Introduci valorile după măsurare în acest calculator termopane disponibil on-line oricând ţinând cont de mai multe detalii. Te gândeşti câte ochiuri de geam vor compune fereastră, un canat, două, trei, ce tip de deschideri să aibă ferestrele, fixe sau oscilobatante, la înălţime şi lăţime, la culoare şi variantele de culoare preferate. La final mai alegem tipul de profil (tamplarie pvc), materialul, cu trei camere, cinci camere lăţime de 60-70 mm, sticla pe care vrem să o punem la ferestre, pot fi disponibile mai multe tipuri în funcţie de firma de la care comandaţi.

Un click şi am generat şi prețuri termopane în funcţie de alegerile noastre, putem vedea şi cum arată în mare geamurile noastre cu ajutorul unei reprezentări grafice aproximative. Se salvează datele şi se poate trimite şi o cerere de ofertă, se pot negocia preţurile în aşa fel încât ferestrele să aibă cel mai bun preţ pentru noi. În doar câteva zile, dacă nu sunt multe comenzi, vom avea şi ferestrele montate şi ne vom putea bucura de confortul oferit de acestea.

 

 

Prin termenul de geamuri termopan vom denumi foile sticlă care intră în alcătuirea unei uși sau ferestre termopan.

Geamul (sticla) ocupă o suprafață importantă, de cele mai multe ori aceasta este mult mai mare decât a tâmplariei pvc și astfel este foarte important ca acesta să asigure un transfer termic cu exteriorul cât mai mic.

Pentru a realiza acest lucru se utilizează